Новини
9 Березня 2023
476

АРМА обрала ще одну біржу для продажу арештованих активів

Відповідний договір було укладено з ТОВ “Національна електронна біржа”

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) обрало другого оператора ринку електронної комерції для реалізації арештованих активів.

Згідно з результатами проведення конкурсного відбору юридичної особи, яка має право надавати послуги з організації та проведення електронних торгів арештованими активами, АРМА обрало ТОВ “Національна електронна біржа” та уклало відповідний договір.

“За результатами відбору обрано компанію, яка працює з 2014 року та входить у топ операторів ринку електронної комерції України. Загальна сума реалізації через електронний торговельний майданчик становила майже 7 млрд грн, що забезпечує компанії перше місце в системі “Прозорро.Продажі” за обсягами реалізації активів. Крім того, в переліку реалізованих об’єктів через майданчик зазначається більше ніж 5 тис. реалізованих активів”, — повідомив начальник Управління менеджменту активів Олексій Таможанський.

На початку 2023 року АРМА уклало договір про надання послуг з організації та проведення електронних торгів арештованими активами з ТОВ “Придніпров’є 2021”.

Співпраця з двома реалізаторами дозволяє АРМА розширити можливості щодо реалізації арештованих активів.

В АРМА нагадали, що на відкритих торгах за рішеннями судів у 2022 році було продано арештоване майно, зокрема російського походження, на загальну суму понад 980 млн грн, що в декілька разів більше, ніж обсяг продажів за всі попередні роки.

Як писали раніше Investory News, суд передав активи російської компанії на суму понад 2,3 млрд грн АРМА.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram