Новини
27 Вересня 2019
985

ArcelorMittal закриває заводи в Південній Африці

Серед причин — дешевий імпорт та зростання витрат на інфраструктуру

Південноафриканська компанія ArcelorMittal South Africa (AMSA), підрозділ гірничо-металургійного концерну ArcelorMittal, оголосила про закриття своїх заводів, повідомляє Reuters.

Як зазначає агенція, ArcelorMittal South Africa, яка протягом деякого часу скаржилася на дешевий імпорт, який поглинає свій бізнес, постраждала від стриманих інвестицій, зростання витрат на інфраструктуру в країні, а також від слабкої економіки Південної Африки.

Так, компанія планує закрити коксохімічні підприємства і сталеливарний завод Highveld Structural Mill.

Також, компанія почала проводити консультації зі своїми співробітниками та профспілками про робочі місця. Як відомо, в липні фірма заявила, що планує скоротити понад 2 тисячі робочих місць.

Нагадаємо, на початку вересня завершився аудит найбільшого в Україні Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ “ArcelorMittal” (Дніпропетровська область), за його підсумками сума претензій складає 9 млрд грн. Сума пов’язана зі сплатою рентної плати за використання надр.

Як відомо, Україна в серпні піднялася з 13-го на 11-е місце в списку світових виробників сталі. За період з січня по серпень збільшено виробництво цієї продукції до 14,7 млн т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram