Новини
11 Жовтня 2019
961

ArcelorMittal виплатить дивіденди у розмірі 11 мільярдів гривень

Виплата не повинна вплинути на виконання інвестиційної програми

ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг”, мажоритарним акціонером якого є найбільша сталеливарна компанія ArcelorMittal, направить на виплату дивідендів 10,845 млрд грн, або 2,81 грн на одну просту іменну акцію.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, таке рішення прийняли на позачергових загальних зборах акціонерів ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”, яке відбулося 10 жовтня поточного року.

“Нинішня виплата дивідендів не вплине на виконання інвестиційної програми. Протягом найближчих 5 років у розвиток інвестують $1,8 млрд. Близько $300 млн — $350 млн компанія планує вкласти в будівництво фабрики з випуску котунів, які частково замінять агломерат як сировину для доменних печей. Завдяки цьому підприємство зможе закрити дві зношені аглофабрики й тим самим знизити обсяг викидів на 50%-55%”, — говориться в повідомленні.

У компанії також нагадують, що останній раз дивіденди виплачувалися за 2007 р. — ще до кризи 2008-2009 рр. Після цього компанія ArcelorMittal направляла кошти на модернізацію виробництва, виконання масштабних інвестпроектів.

Нагадаємо, південноафриканська компанія ArcelorMittal South Africa (AMSA), підрозділ гірничо-металургійного концерну ArcelorMittal, оголосила про закриття своїх заводів. Серед причин — дешевий імпорт та зростання витрат на інфраструктуру.

Як відомо, Україна в серпні піднялася з 13-го на 11-е місце в списку світових виробників сталі. За період з січня по серпень збільшено виробництво цієї продукції до 14,7 мільйона тонн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram