Новини
15 Травня 2019
779

ArcelorMittal покращила прогноз глобального споживання сталі

В компанії очікують зростання на 1-1,5% у 2019 році

Фото: Pixabay

Транснаціональна металургійна група ArcelorMittal переглянула прогноз глобального споживання сталі у 2019 році. Раніше корпорація оцінювала його в 0,5-1%, у порівнянні з 2018 роком. Тепер, хоч конкретних орієнтирів за власними показниками не було надано, очікує зростання на 1-1,5%, повідомляє портал “Металлоснабжение и сбыт”.

В першу чергу компанія очікує покращення попиту на сталь у Китаї. Раніше в цьому регіоні аналітики ArcelorMittal прогнозували спад в межах 0,5-1,5%.

“Тепер ми вважаємо, що в поточному році споживання сталевої продукції в країні зросте. Станеться це завдяки підйому в будівельному секторі та реалізації урядових заходів щодо стимулювання економіки”, – впевнені в ArcelorMittal.

Таким чином, глобальне споживання сталі зросте тільки за рахунок Китаю та решти Азії, оскільки на європейському ринку сталі очікується спад на 1%. “Внаслідок рецесії в автомобілебудуванні та загального скорочення промислового виробництва”, – відмітили в компанії.

Нагадаємо, що на початку травня ArcelorMittal повідомила про намір зменшити випуск листового прокату в Європі на 3 млн тонн у поточному році. Як заявив тоді директор європейського підрозділу з випуску листового прокату Геерт ван Пулвоорде, причини зниження виробництва – недостатній попит на сталеву продукцію у ЄС та висока конкуренція з боку імпортної продукції, “яка продовжує надходити до країн регіону, не дивлячись на введення квот Європейською комісією”.

“Крім того, у європейських металургів зросли витрати на електроенергію та сплату дозволів на викиди вуглекислого газу”, – зазначив він.

В компанії повідомляють, що у I кв 2019 року на заводах ArcelorMittal по всьому світу було виплавлено 24,1 млн тонн сталі. “Це на 3,4% більше, ніж у той самий період роком раніше”, – йдеться у повідомленні.

При цьому постачання сталевої продукції зросли на 2,2% до 21,8 млн тонн. “Але сталося це лише внаслідок включення до структури компанії металургійного комбінату Ilva в Італії й придбання Votorantim у Бразилії”, – уточнили в ArcelorMittal. Але якщо брати до уваги тільки “старі” активи, то постачання скоротилися на 3,6%, у порівнянні з першим кварталом 2018 року. “Найбільший спад відбувся в СНД через торішню аварію на комбінаті “АрселорМіттал Теміртау” у Казахстані”, – пише видання.

За підсумками I кв 2019 року корпорація відзвітувала про EBITDA у розмірі $1,65 млрд – майже на 35% менше, ніж за перші три місяці 2018 року. “В компанії пояснюють це зниженням економічної активності у світі та впливом надлишкових потужностей у глобальній металургійної промисловості”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News повідомляли, що за останній рік Україна опустилася в рейтингу виробників сталі – з 12-го на 13-е місце, знизивши виробництво цієї продукції на 1,1% – до 21,1 млн т, у порівнянні з 2017 роком.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram