Новини
30 Вересня 2022
447

Apple звільнила віцепрезидента за грубий коментар про роботу в TikTok

Тоні Блевінс працював у компанії 22 роки

Віцепрезидента Apple із закупівель Тоні Блевінса звільнено з компанії після того, як він у досить грубій формі висловився про роботу в TikTok. Блогер Деніел Мак опублікував відео, в якому спитав Блевінса, чим він заробляє на життя, повідомляє ITC.

“Я ганяю на машинах, граю у гольф та пещу жінок з великою груддю. Але я беру вихідні та відпустки”.

У відео не згадується ім’я Блевінса або посада в Apple, хоча він зазначає, що його робота пропонує “пекельний стоматологічний план”.

Формат відео Деніела Мака у TikTok — підходити до людей на розкішних автомобілях та запитувати, чим вони заробляють на життя. У його активі — інтерв’ю президента Джо Байдена у Cadillac Lyriq.

Ролик започаткував внутрішнє розслідування в Apple, внаслідок якого Блевінс був усунений з посади голови своєї команди. У звіті йдеться, що відео розлютило деяких співробітників, котрі вважають, що опублікований коментар не відповідає цілям Apple щодо розширення прав та можливостей жінок у компанії.

Відомо, що Apple відносно суворо ставиться до контенту, який оприлюднюють її співробітники. У внутрішньому документі щодо повідомлень у соціальних мережах компанія вказує:

“Ми хочемо, щоб ви були собою, але ви також повинні виявляти повагу в повідомленнях, твітах та інших онлайн-комунікаціях”.

Коментуючи ситуацію Блевінс сказав, що “хотів би скористатися цією можливістю, щоб щиро перепросити перед усіма, хто був ображений моєю помилковою спробою пожартувати”. Видання зазначає, що фраза Блевінса була зміненою цитатою з фільму 1981 року “Артур”.

Нагадаємо, Apple відмовилась від нарощування виробництва нових iPhone через слабкий попит.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram