Новини
24 Лютого 2021
732

Apple за останні шість років придбала близько 100 компаній

Але витрачає на покупки менше, ніж конкуренти

На фото: генеральний директор компанії Apple Тім Кук

Apple купила близько 100 стартапів за останні шість років, повідомив Тім Кук на щорічних зборах акціонерів компанії. Нова угода відбувається кожні три-чотири тижні.

За словами Кука, в першому кварталі 2021 року Apple заробила $111,4 млрд, що стало рекордом компанії за весь час існування.

Найбільші останні угоди — покупка виробника навушників Beats Electronics за $3,2 млрд 2014 року та сервісу для розпізнавання музики Shazam (2017 рік). TechCrunch писали, що угода обійшлася компанії у $400 млн.

Найчастіше Apple купує невеликі стартапи, щоб потім використовувати їх технології у своїх продуктах. Список таких компаній різноманітний, зазначає BBC — від розробників штучного інтелекту й безпілотних технологій до подкастів.

Якщо порівняти з конкурентами, Apple витрачає на угоди не багато, пише видання. Microsoft заплатила $26,2 млрд за LinkedIn, Amazon — $13,7 млрд за Whole Foods, а Facebook — $19 млрд за WhatsApp. Загальна сума десяти найбільших угод Apple буде менша, ніж будь-яка із зазначених.

Як відомо, Apple вивчає можливість використовувати скло для створення майбутніх AirPods Max. У компанії вважають, що такий матеріал має чудовий вигляд та кращі акустичні властивості, ніж алюміній.

Нагадаємо, яблучний гігант вперше з 2016 року піднялася на перше місце в рейтингу найбільших виробників смартфонів у світі за кількістю проданих пристроїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram