Новини
22 Лютого 2021
707

Apple вперше за п’ять років стала лідером з продажу смартфонів у світі

Компанії пішов на користь запуск iPhone з 5G

Компанія Apple вперше з 2016 року піднялася на перше місце в рейтингу найбільших виробників смартфонів у світі за кількістю проданих пристроїв у четвертому кварталі минулого року, свідчать дані дослідницької компанії Gartner.

Останні три місяці 2020 року Apple продала майже 80 млн смартфонів. Частка Apple на ринку за квартал склала 20,8%. Приріст проти четвертого кварталу 2019 року склав 14,9%.

Apple допоміг запуск iPhone з 5G: мільйони клієнтів, які чекали технологію в iPhone, нарешті вирішили оновити свої старі пристрої, заявила Financial Times провідний аналітик Gartner з Apple Аннетт Циммерман. На її думку, позитивна тенденція для Apple продовжиться і в першому кварталі 2021 року, на який припав новий рік у Китаї, і наступні місяці — в залежності від відновлення економіки.

Samsung поступився лідерством і опустився на другу сходинку. Компанія змогла реалізувати майже на 12% менше смартфонів за четвертий квартал проти кінця 2019 року. Samsung продала 62 млн пристроїв — на них припали 16,2% ринку.

Третє і четверте місце посіли китайські Xiaomi та Oppo відповідно, які конкурують із Samsung в середній ціновій категорії. Xiaomi додав за рік 33,9% продажів, Oppo — 12,9%.

На п’яте місце відкотився Huawei. Його продажі, за підрахунками Gartner, за квартал скоротилися на 41%, якщо порівняти з кінцем 2019 року. Компанія потрапила під санкції США, через що втратила доступ до сервісів Google.

Huawei став розвивати свій магазин додатків, але частку ринку втрачає. Вперше з 2013 року китайська компанія опинилася за межами першої четвірки провідних виробників смартфонів за підсумками одного кварталу: вісім років тому її, крім Apple і Samsung, випереджали BlackBerry і Sony.

Продажі iPhone пом’якшили загальне зниження продажів смартфонів: в четвертому кварталі падіння склало 5,4% — до 385 млн пристроїв. За весь 2020 рік — скорочення на 12,5% до 1,35 млрд пристроїв.

За підсумками року лідирує Samsung (падіння на 14,6% проти 2019-го), на другому місці Apple (зростання на 3,3%), на третьому — Huawei (падіння майже на чверть). У 2019 році Huawei була другою, а Apple замикала трійку.

Нагадаємо, Apple знову стала лідером рейтингу найдорожчих брендів світу. Завдяки вдалій диверсифікації бізнесу компанії вдалося обійти торішніх лідерів — Amazon і Google, збільшивши вартість свого бренду на 87%.

Як відомо, Apple вивчає можливість використовувати скло для створення майбутніх AirPods Max. У компанії вважають, що такий матеріал має чудовий вигляд та кращі акустичні властивості, ніж алюміній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram