Новини
3 Березня 2020
769

Apple виплатить до $500 мільйонів власникам iPhone

Це компенсація за штучне сповільнення роботи смартфонів

Apple виплатить до $500 млн власникам iPhone, які подали на компанію колективний позов до суду через штучне сповільнення роботи смартфонів, повідомляє Reuters.

“Позивачами у справі стали власники американських iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus та SE з операційною системою iOS 10.2.1, iPhone 7 і 7 Plus з iOS 11.2 або більш пізніх версій, які діяли до 21 грудня 2017 року”, – пише видання.

Вони заявили про те, що після оновлення гаджети працюють гірше. У результаті компанії було пред’явлено ​​претензію, що вона навмисне уповільнює роботу iPhone після оновлення й таким чином змушує власників замінювати батареї або телефони.

Водночас в Apple не згодні зі звинуваченнями. У компанії заявили, що телефони починали працювати гірше через навантаження, зміну температури та інші нюанси експлуатації. “Однак тепер компанія готова виплатити кожному, хто звернувся по $25 компенсації. При цьому загальна сума виплат повинна скласти не менше $310 млн і не більше $500 млн”, – йдеться в проєкті мирової угоди.

Нагадаємо, що крім цього суд Лос-Анджелеса зобов’язав Apple та ще одну американську компанію з розробки напівпровідникової продукції – Broadcom виплатити $1,1 млрд Каліфорнійському технологічному університету (Caltech) за порушення чотирьох його патентів на технології, пов’язані з бездротовою передачею даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram