Новини
9 Листопада 2020
820

Apple тимчасово зупинила співпрацю з головним збирачем iPhone

Компанія не робитиме нові замовлення Pegatron, поки та не виправить свої помилки

Apple тимчасово зупинила співпрацю з тайванським виробником Pegatron, після виявлення порушень трудового кодексу щодо студентів на деяких підприємствах, повідомляє Bloomberg.

Менеджери, які займались працевлаштуванням студентів, підробили документи, щоб приховати понаднормову та непрофільну роботу, а також нічні зміни. Все це є порушенням трудової угоди між Apple і Pegatron.

“Ми даємо можливість студентам працевлаштуватися як стажистам на виробництва наших партнерів лише за умови відповідності спеціальності співробітника і напрямку робіт, які він хоче виконувати. Але ми забороняємо понаднормові або нічні зміни”, — прокоментували в прес-службі Apple, зазначивши, що Pegatron звільнила генерального менеджера, який курував працевлаштуванням студентів.

Тому Apple припиняє співпрацю з Pegatron і не буде робити нові замовлення у компанії на збірку своєї техніки до закінчення розглядів. На фоні цього акції тайванського виробника знизилися на 2,6%.

Pegatron є одним із головних збирачів техніки яблучного гіганта. Якщо Apple відмовиться від послуг компанії, то на її місце прийде Luxshare, який за своїми потужностями можна порівняти з Foxconn — головним виробничим партнером купертинівської компанії.

Раніше профспілки Китаю і Тайваню подавали скарги на неоплачувану понаднормову роботу та недоплату студентам на заводі Pegatron у Шанхаї. Тож, проблема реально існує вже якийсь час.

Нагадаємо, Apple анонсувала третю осінню презентацію 2020 р., яка має відбутися 10 листопада.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram