Новини
4 Січня 2022
746

Apple стала першою у світі компанією з ринковою вартістю $3 трильйони

Це більше за всю економіку Великої Британії або фондового ринку Німеччини

Фото: Flickr/Andy

Капіталізація Apple під час торгів на біржі у понеділок, 3 січня, вперше досягла $3 трлн. Це сталося після того, як акції компанії додали майже 3%, подорожчавши до $182,86, повідомляє CNBC.

Ціна акцій Apple зросла більш ніж утричі з мінімуму, досягнутого у березні 2020 року, а з початку 2021 року — на 38%, зазначає The Wall Street Journal.

“Apple — перша публічна компанія у світі, капіталізація якої досягла рекордної позначки. $3 трлн — це більше, ніж обсяг усього ринку акцій Німеччини або економіки Великої Британії”, — зазначає Bloomberg.

В агенції вважають, що Apple спромоглася стати найдорожчою компанією у світі завдяки сталому потоку продуктів, які залучили споживачів. “Тепер інвестори вважають компанію відносно безпечним активом для вкладення грошей в умовах волатильності ринків”, — вважає Bloomberg.

У 2018 році Apple стала першою публічною компанією, яка досягла ринкової капіталізації $1 трлн. Слідом за нею цієї планки досягли Microsoft, Amazon, Alphabet (головна компанія Google), Facebook і нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco (першою у світі стала компанією з капіталізацією в $2 трлн).

З того часу, як капіталізація Apple вперше перевищила $2 трлн, минуло півтора року. “Це феноменальне досягнення, яке наголошує на неймовірному домінуванні технологічних компаній зі США. І від Apple можна очікувати ще багато чого, що змушує думати, який рубіж вони подолають далі й наскільки більшими вони можуть стати”, — заявив Bloomberg старший аналітик брокера Oanda Крейг Ерлам.

Виторг Apple у третьому кварталі минулого року становив $83,36 млрд. “Компанія недоотримала $6 млрд через брак процесорів і пов’язаних із нею затримок у постачанні”, — зазначав гендиректор Тім Кук.

За словами джерел Bloomberg, Apple попередила азійських постачальників компонентів про зниження попиту на лінійку смартфонів iPhone 13 через занадто тривале очікування.

Нагадаємо, Apple всіляко стимулює своїх співробітників — наприкінці минулого року компанія видала талановитим працівникам бонусні акції. Так IT–гігант намагається втримати їх від переходу до компанії Meta.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram