Новини
21 Липня 2021
1 085

Apple розпочне знімання власних серіалів і фільмів у Голлівуді

Розважальний контент дозволить стримінговому сервісу Apple TV + успішно конкурувати з Netflix і Amazon

Apple планує орендувати велику виробничу площадку в Лос-Анджелесі й створити власний центр для знімання серіалів і фільмів, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Згідно з даними видання, площа нового центру може перевищити півмільйона квадратних футів (46 тис. кв. м). Новий центр у Голлівуді дозволить значно збільшити кількість власного розважального контенту для стримінгового сервісу Apple TV +.

У листопаді 2019 року Apple запустила стримінговий сервіс Apple TV +, на якому транслювалися кілька успішних шоу і фільмів, зокрема серіали ”Тед Лассо” (Ted Lasso) і ”Ранкове шоу” (The Morning Show).

Однак проти основних гравців на ринку стримінгу, таких як Netflix або Amazon, кількість ексклюзивного контенту залишається невеликим. Щоб успішно конкурувати з іншими гравцями, компанія має намір знімати більше високобюджетних фільмів, серіалів і телепрограм.

Інвестиції Apple у сферу розваг ростуть. Торік компанія уклала контракт з кіностудією Appian Way Леонардо Ді Капріо, яка буде знімати фільми та серіали для сервісу Apple TV +.

Керівники компанії анонсували рекордні придбання у сфері кіно і розваг, а також ряд інших ініціатив, пише WSJ. Зокрема, на початку місяця видання повідомляло, що Apple може купити медіакомпанію голлівудської актриси Різ Візерспун за $1 млрд. Саме ця компанія знімала серіал “Ранкове шоу” для стримінгового сервісу Apple TV +.

Минулого тижня компанія підписала контракт з продюсерською компанією режисера Адама Маккея, який зняв фільми “Гра на пониження” (The Big Short), “Спадкоємці” (Succession) і “Влада” (Vice). Стримінговий сервіс Apple буде першим вибирати проєкти, які виробляє компанія.

У травні 2021 року на платформу Apple TV + були підписані понад 40 млн користувачів. Лідером ринку стримінгу залишається Netflix, у якого 74 млн передплатників у США та Канаді й 208 млн загалом у світі.

YouTube, що належить Google, вже продюсує телесеріали. Цим же бізнесом займається і Amazon, фільм якого “Манчестер біля моря” (Manchester by the Sea) режисера Кеннета Лонергана у 2017 році отримав дві премії “Оскар” — за кращий сценарій і кращу чоловічу роль. Раніше цього року з’являлася інформація про можливий переїзд кіно- і телепідрозділ Amazon на The Culver Studios.

Нагадаємо, Netflix запускає для батьків email-розсилку з рекомендаціями, розмальовками з улюбленими героями, а також списками тем, що цікавлять дитину.

Тим часом Amazon веде перемовини щодо придбання однієї з найвідоміших студій Голлівуду з логотипом Leo the Lion і майже віковою історією — Metro-Goldwyn-Mayer (MGM Studios)

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram