Новини
16 Січня 2020
766

Apple придбала стартап у сфері штучного інтелекту за $200 мільйонів

З допомогою його розробок клієнти компанії повністю контролюватимуть особисті дані

Американська корпорація Apple купила майже за $200 млн технологічну компанію Xnor, що спеціалізується на запуску систем штучного інтелекту для розумних пристроїв, здатних працювати поза мережею та доступу до хмарних даних, повідомляє Financial Times.

Як зазначають джерела видання, на придбання стартапу також претендували Amazon, Microsoft і Intel. “Проте, пропозиція Apple було вагомішою”, – пише видання.

І додає, що штучний інтелект, що розробляється стартапом для розумних пристроїв надасть клієнтам Apple змогу повністю контролювати свої особисті дані. “Технологія дозволяє програмам працювати без з’єднання з хмарою та мережею, наприклад, в автомобілях без водія”, – йдеться у повідомленні.

За даними FT, Xnor розробила спосіб запуску моделей машинного навчання, які не вимагають великих обчислювальних ресурсів і потужностей, необхідних для роботи з даними. “Google вже давно працює над подібним власним проєктом, який отримав назву Coral”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що придбання Xnor може стати важливою частиною маркетингової діяльності компанії, оскільки вона намагається відрізнитися від Google і Facebook.

У самій компанії Apple відмовилися коментувати цю угоду, проте заявили, що “час від часу купують більш дрібні технологічні компанії”.

Нагадаємо, китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp оголосив, що протягом наступних п’яти років інвестує понад 50 млрд юанів ($7,18 млрд) у штучний інтелект й інтернет-технології п’ятого покоління, враховуючи зростання конкуренції в цьому секторі.

У свою чергу Google запустив нову функцію, використовуючи штучний інтелект, для своєї платформи Lens, яка дозволяє шукати в бібліотеці Google Photos текст, що з’являється на фотографіях і скріншотах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram