Новини
29 Травня 2020
1 154

Apple придбала канадський стартап у сфері машинного навчання Inductiv

Це вже четвертий стартап, який компанія купує у 2020 році

Apple купила канадський стартап в області машинного навчання Inductiv, який допоможе покращити роботу Siri, повідомляє Bloomberg.

Apple підтвердила виданню здійснення угоди, зазначивши, що “купує невеликі технологічні компанії час від часу, і як правило, не обговорює свої цілі або плани”.

Команда Inductiv займеться Siri, машинним навчанням і data science. “Компанія створила технологію, яка за допомогою штучного інтелекту автоматично виявляє та виправляє помилки у даних. Це допомагає поліпшити програмне забезпечення за меншої участі людини”, – зазначили у компанії.

Видання зазначає, що за останні декілька років Apple придбала декілька стартапів у сфері штучного інтелекту й даних, враховуючи Tuplejump, Laserlike, Turi і Perceptio. Тільки у 2020 році компанія придбала Voysis для поліпшення розпізнавання мови у Siri, розробника популярного додатка з погодою для iPhone Dark Sky і стартап у сфері віртуальної реальності NextVR.

Нагадаємо, у січні американська корпорація Apple купила майже за $200 млн технологічну компанію Xnor, що спеціалізується на запуску систем штучного інтелекту для розумних пристроїв, здатних працювати поза мережею та доступу до хмарних даних.

А наприкінці грудня минулого року Apple придбала британський стартап Spectral Edge. Розроблена ним технологія дозволить підвищити якість фотографій, які роблять смартфони компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram