Новини
11 Листопада 2020
969

Apple презентувала три нових комп’ютери Mac на власних процесорах

Це стало головною новинкою, оскільки компанія відмовилася від використання процесорів Intel

Apple провела третю за осінь презентацію нових продуктів. Цього разу компанія презентувала свій перший ARM-процесор Apple M1 для комп’ютерів, а також MacBook Air, MacBook Pro і Mac mini.

Apple M1 побудований за принципом big. LITTLE: всього він отримав вісім ядер, чотири з яких високопродуктивні, а інші чотири енергоефективні. Така система дозволяє значно збільшити автономність MacBook.

M1 також має вбудований графічний процесор, який може містити в собі до восьми ядер, а його продуктивність збільшилася до п’яти разів. Чіп виконаний за нормами 5 нм техпроцесу. Крім цього, новий процесор може похвалитися 16-ядерної системи машинного навчання Neural Engine, яка може виконувати до 11 трлн операцій в секунду.

Першим презентованим ноутбуком на базі процесора Apple M1 став оновлений MacBook Air, який, за заявою компанії з Купертіно, на 99% міцніше, ніж найбільш продаваний Windows-ноутбук в цьому класі.

MacBook Air виконаний в класичному дизайні та зовні не відрізняється від попередника. Повідомляється, що в порівнянні з попереднім поколінням продуктивність центрального процесора збільшилася втричі, а потужність графіки в п’ять разів. Місткість оперативної пам’яті ноутбука може досягати 16 Гб, а постійної — 2 Тб на SSD. Apple обіцяє, що від одного заряду новинка здатна пропрацювати до 18 годин.

Комп’ютер буде дуже тихим. Всупереч покращенням, він так само коштує від $999.

MacBook Pro. Apple все більше стирає різницю між лінійками Air та Pro, оскільки з технічного боку ноутбуки практично ідентичні. Через те, що попередній MacBook Pro мав продуктивніші рішення Intel, ніж у MacBook Air, приріст продуктивності нового покоління склав 2,8 раза. Він також може комплектуватися оперативною пам’яттю об’ємом до 16 Гб і постійною до 2 Тб на SSD. Автономність новинки становить 20 годин. Ціна — від $1299.

Другий комп’ютер, який отримав новий чіп M1 — найкомпактніший комп’ютер Apple — Mac mini.

Продуктивність зросла втричі, що дає більше можливостей при роботі з додатками. Графіка — швидша в шість разів. Комп’ютер став дійсно потужним, при цьому він залишається мініатюрним у розмірах. В Apple запевняють, що новий Mac mini в п’ять разів швидше середньостатистичного комп’ютера.

Mac mini не повинен перегріватися і залишається дуже тихим. Ціна — від $699.

Як відомо, Apple тимчасово зупинила співпрацю з тайванським виробником Pegatron, після виявлення порушень трудового кодексу щодо студентів на деяких підприємствах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram