Новини
6 Квітня 2023
384

Apple прагне перенести виробництво за межі Китаю

Серед можливих країн розглядаються Індія, В’єтнам, Малайзія

Компанія Apple закладає фундамент для виробництва телефонів в інших країнах, окрім Китаю: керівництво корпорації налагоджує зв’язки з іншими країнами, пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

“Китайська формула Apple зараз перебуває під найбільшим напруженням за останній час. Навіть коли Кук налагоджував справи в Пекіні, керівники Apple наполегливо працювали над розвитком зв’язків з іншими країнами, щоб зменшити залежність від цієї країни”, — заявили джерела на умовах анонімності.

Компанія відмовилася від коментарів.

Зусилля Apple з диверсифікації набули нагальності під час посилення торгової напруженості між США та Китаєм за часів адміністрації Трампа, а потім посилилися під час пандемії.

Зусилля Apple зосереджені на Індії як місці виробництва iPhone та аксесуарів, В’єтнамі — на виробництві AirPods та збірці Mac, Малайзії — на деяких виробництвах Mac та Ірландії — де постачальники наразі збирають відносно прості у виробництві комп’ютери iMac.

Керівники операційного відділу Apple доручили співробітникам зосередитися на пошуку додаткових компонентів і розміщенні виробничих ліній за межами Китаю для випуску більшої кількості нових продуктів у 2024 році, хоча компанія також планує зберегти широку діяльність у країні.

Apple також вивчає способи зменшити свою залежність від Тайваню, де гігант з виробництва мікросхем TSMC виробляє багато напівпровідників, необхідних для всіх її продуктів. Ці зусилля, викликані занепокоєнням щодо геополітичної напруженості, зосередженої на Тайвані, почалися повільно.

Так, Apple готується виробляти мізерну кількість чіпів на заводі TSMC в Аризоні, починаючи з наступного року. Однак перенесення виробництва мікросхем може виявитися навіть складнішим завданням, ніж переміщення збірки пристроїв, зважаючи на відсутність чітких альтернатив тайванським потужностям.

Нагадаємо, Apple планує охопити якомога більше глядачів великих екранів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram