Новини
2 Грудня 2021
697

Apple попередила постачальників про падіння попиту на iPhone

Компанія скоротила план виробництва iPhone 13 цього року на 10 мільйонів штук

Фото: Pixabay

Американська Apple попередила азійських постачальників компонентів, що попит на смартфони лінійки iPhone 13 ослаб, повідомляє Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За їхніми словами, покупці, можливо, вирішили відмовитися від спроб замовити нові смартфони, оскільки їх треба занадто довго чекати. Apple вже скоротила план виробництва iPhone 13 цього року з 90 млн до 80 млн через нестачу запчастин, розраховуючи компенсувати різницю у 2022-му, сподіваючись на поліпшення ситуації.

“Тепер компанія проінформувала постачальників, що нові замовлення не можуть бути реалізовані”, — зазначає видання.

Аналітики прогнозують зростання продажів Apple у четвертому кварталі на 6% — до $117,9 млрд, але визнають, що передноворічні продажі навряд чи будуть винятковими — дефіцит і затримки з виконанням замовлень змушують покупців відмовитися від покупки iPhone 13, сподіваючись дочекатися його оновлення у 2022 році.

При цьому новий iPhone 13 вже не так складно купити, як раніше: нещодавно покупці США чекали доставки iPhone 13 Pro близько місяця, наразі — близько двох тижнів і менше.

Bloomberg зазначає, що на фоні новин про зниження попиту на iPhone акції азійських постачальників Apple дешевшали. Так, папери південнокорейської LG Innotek впали на 11%, зареєстрованої в Гонконзі AAC Technologies — на 4,8%, японської TDK — на 4,8%.

Акції Apple на закритті торгів на Nasdaq напередодні подешевшали на 0,32%.

У жовтні глава Apple Тім Кук заявив про “дуже високий” попит на продукцію компанії завдяки інтересу до новітніх iPhone, iPad й інших пристроїв. Головною проблемою компанії тоді він назвав обмежені постачання компонентів.

За його словами, боротьба за достатню кількість мікросхем обійдеться Apple у передноворічний квартал $6 млрд.

Раніше Investory News писали, що Apple вперше з 2018 року розчарувала аналітиків. Виторг компанії, попри рекордний показник, не досяг очікуваних показників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram