Новини
11 Січня 2023
479

Apple почне виробляти власні дисплеї, щоб відійти від Samsung та LG

Виробництво стартує у 2024 році

Компанія Apple планує почати використовувати власні дисплеї в мобільних пристроях вже у 2024 році, намагаючись скоротити свою залежність від технологічних партнерів, таких як Samsung і LG, пише Bloomberg.

За словами співрозмовників агентства, компанія планує почати з заміни дисплея в годиннику Apple Watch до кінця наступного року.

Екрани оновлюють поточний стандарт OLED до технології, що називається microLED. Apple планує зрештою використовувати такі дисплеї для інших пристроїв, зокрема iPhone.

“Зміни є частиною широкомасштабних зусиль по заміні поставок Apple на деталі власного виробництва, що дасть компанії більше контролю над дизайном і можливостями своєї продукції.

Технологічний гігант відмовився від чіпів Intel Corp. у своїх комп’ютерах Mac на користь власних розробок і планує зробити те ж саме з ключовими бездротовими компонентами у своїх iPhone”, — пише Bloomberg.

Представник Apple відмовився від коментарів.

Samsung є передовим виробником дисплеїв у світі, і вже давно випускає власну версію microLED для телевізорів, але, зробивши екрани власними силами, Apple могла б у довгостроковій перспективі краще налаштовувати свої пристрої та утримувати міцніший ланцюжок поставок, пише агентство.

Apple працює над зміною дисплеїв вже багато років. Bloomberg вперше писав у 2018 році про план компанії розробляти власні дисплеї, починаючи з Apple Watch. Цей крок завдасть удару по Samsung Display Co. і LG Display Co. — двом основним постачальникам екранів для годинників.

Акції LG Display подешевшали на 4,1% в середу після того, як агентство Bloomberg повідомило про цю новину. Акції Samsung Electronics Co., тим часом втратили більшу частину свого прибутку під час ранкових торгів у Сеулі.

Раніше Investory News писали про технології, що стали зброєю масового знищення 2023.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram