Новини
20 Лютого 2021
623

Apple почала розробку навушників зі скла

Такий матеріал дозволяє зробити звучання більш реалістичним

Apple вивчає можливість використовувати скло для створення майбутніх AirPods Max. У компанії вважають, що такий матеріал має чудовий вигляд та кращі акустичні властивості, ніж алюміній, повідомляє Appleinsider.

Згідно з документом з бази Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO), Apple має намір запатентувати проєкт повнорозмірних навушників з чашечками зі скла.

У поясненні до винаходу йдеться про те, що такий пристрій, як навушники використовується вже більше ніж 100 років, але їх будова залишається практично незмінною. “Таким чином, є потреба у поліпшенні конструкції та характеристик навушників”, — наголошують у Apple.

Крім удосконалення властивостей та зовнішнього вигляду пристрою, компанія має намір використовувати скло для додавання на нього сенсорних датчиків. “З їх допомогою користувач зможе управляти настройками та відтворенням мультимедіа”, — йдеться у повідомленні.

За даними Appleinsider, скло може поліпшити акустичні властивості гарнітури, “блокуючи певні звуки та пропускаючи деякі частоти”. Інженери Apple також зазначають, що скло менш схильне до подряпин, ніж пластик або метал.

Скло при виробництві навушників вже використовує компанія Sennheiser для своєї моделі HD 820. За її заявою, матеріал дозволяє зробити звучання більш реалістичним.

Повнорозмірні навушники AirPods Max були представлені Apple у грудні 2020 року. Наразі оправа навушників виконана з нержавіючої сталі, чашки — з анодованого алюмінію. В амбушюрах навушників використовується піна з ефектом пам’яті, яка підлаштовується під вушну раковину власника.

Нагадаємо, Apple знову стала лідером рейтингу найдорожчих брендів світу. Завдяки вдалій диверсифікації бізнесу компанії вдалося обійти торішніх лідерів — Amazon і Google, збільшивши вартість свого бренду на 87%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram