Новини
13 Травня 2020
925

Apple почала повертати співробітників в офіси

Рішення компанії йде всупереч з політикою Facebook, Google, Amazon і Twitter

Фото: Sam Hall

Apple має намір вже найближчим часом відмовитися від режиму віддаленої роботи й поетапно повернути співробітників в офіси, зокрема в штаб-квартиру Apple Park в Кремнієвій долині. Інші IT-гіганти не поспішають цього робити — Google і Facebook дозволили персоналу залишитися вдома до кінця року, а Twitter — хоч назавжди, повідомляє Bloomberg.

Перший етап, за їхніми словами, вже почався — в регіональних офісах компанії за межами США до роботи приступають співробітники, для яких важко працювати з дому.

На цьому етапі співробітникам буде запропоновано працювати з офісу регулярно або тільки протягом певних періодів у залежності від їх посади. В кінці травня і початку червня такий режим почне застосовуватися в головних офісах, повідомила компанія персоналу.

Другий етап заплановано на липень, коли ще більше співробітників повернеться в офіси Apple по всьому світу, в тому числі в США, Європі, Азії, Австралії та на Близькому Сході. Терміни повернення на роботу в різних штатах будуть враховувати особливості місцевого регулювання, зазначили джерела агентства.

Вже на цьому тижні керівництво Apple почне інформувати співробітників, на якому етапі вони повинні будуть вийти на роботу. Представник компанії відмовився від коментарів.

Рішення Apple відмовитися від віддаленого режиму роботи контрастує з підходом інших технологічних гігантів. На початку травня керівництво Google попередило співробітників, що більшості з них, як видно, доведеться працювати в віддаленому режимі до кінця року.

Facebook також повідомила співробітникам, що вони можуть працювати з дому до кінця 2020 р. При цьому офіси компанії почнуть відкриватися з 6 липня. Amazon працюють віддалено до жовтня.

А генеральний директор Twitter Джек Дорсі дозволив своїм співробітникам залишитися на віддалену роботу “хоч назавжди”.

Нагадаємо, генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що виробництво на лініях каліфорнійського заводу поновлюється. Американський бізнесмен попросив відправити за ґрати його, в разі, якщо когось збираються заарештовувати за це, оскільки Департамент охорони здоров’я округу Аламеди заборонив заводу починати роботу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram