Новини
26 Листопада 2021
672

Apple планує у 2022 році випустити окуляри доповненої реальності

Вони працюватимуть без підключення до iPhone або Mac і підтримуватимуть широкий спектр додатків

Аналітик Мінґ-Чі Куо розповів про проєкт AR-гарнітури, яку Apple, ймовірно, випустить у четвертому кварталі 2022 року, пише 9to5Mac.

За словами Куо, пристрій отримає два процесори: основний, який можна порівняти за обчислювальною потужністю з чіпом M1, що використовується в комп’ютерах Mac, і допоміжний для обробки даних із датчиків у смартокулярах.

AR-гарнітура Apple вимагає окремого процесора, тому що обчислювальна потужність сенсора значно вища, ніж в iPhone. Їй потрібно 6-8 оптичних модулів для одночасного надання користувачам AR-сервісів із безперервним відеозображенням. Для порівняння, iPhone вимагає не більше трьох оптичних модулів, що працюють одночасно.

Куо додав, що новинка працюватиме без підключення до iPhone або Mac і підтримуватиме широкий спектр додатків. AR-гарнітура також має на увазі власну екосистему. На думку аналітика, мета Apple — замінити iPhone AR-окулярами протягом 10 років.

Екран пристрою також буде оснащений двома мікро OLED-дисплеями Sony 4K, що, на думку аналітика, вказує на можливість підтримки VR.

Нагадаємо, Apple анонсувала запуск програми Self Service Repair, яка дозволить користувачам самостійно ремонтувати пристрої компанії.

Також “яблучний” гігант підписав з кількома штатами контракти щодо впровадження цифрових ID. Проєкт фінансуватиметься і платниками податків, які не мають iPhone.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram