Новини
16 Квітня 2021
1 012

Apple не буде випускати iPhone 12 Mini з наступного року

Випуск чотирьох інших моделей смартфонів буде продовжений зі значним поліпшенням камер

У 2022 році Apple може відмовитися від продовження випуску iPhone 12 Mini, а інші моделі смартфонів будуть виходити зі значно модернізованими камерами. Про це повідомляє CNBC з посиланням на записку для інвесторів аналітика, відомого точністю своїх прогнозів про техніку Apple Мінг-Чі Куо.

Аналітик прогнозує, що смартфони Apple 2022 року будуть випускатися в чотирьох моделях. Ці пристрої можуть бути двох розмірів: 6,7 дюйма та 6,1 дюйма. Із записки випливає, що компанія припинить постачання на ринок свого найдешевшого пристрою менших розмірів — iPhone 12 Mini. Ця модель була випущена у 2020 році після багаторічних запитів користувачів на менший iPhone.

Звіти з азійського ланцюжка постачання Apple, які аналізує Куо, та оцінки аналітиків показують, що iPhone 12 Mini не дуже добре продається порівнюючи з іншими iPhone з великими дисплеями та великими батареями.

У записці для інвесторів аналітик зазначив, що iPhone наступного року будуть оснащені модернізованими камерами, в них будуть використані дорогі деталі. Модернізація камер дозволить підвищити роздільну здатність і якість зображень, а також адаптувати зняте ними відео для розроблюваної Apple гарнітури доповненої та віртуальної реальності з високою роздільною здатністю.

Ці смартфони будуть також містити новий датчик зображення, що поставляється Sony. Він може виводити відео з роздільною здатністю 8k і робити 48-мегапіксельні фотографії. Вони також будуть використовувати поліпшені об’єктиви камер. “Ми вважаємо, що якість камери нового iPhone піднесе фотографію камери мобільного телефону на новий рівень”, — зазначив Куо у своїй записці.

Аналітик також очікує, що Apple у 2023 році випустить iPhone з перископічним об’єктивом для зуму з великим охопленням. Нова модель міститиме камеру розпізнавання осіб FaceID під дисплеєм телефону. Це дозволяє припустити, що “Notch” (у нас її називають “чубчик” чи “моноброва”), помітна на екрані нинішніх iPhone, може істотно зменшитися або бути зовсім вилучена.

Куо прогнозує без вказівки термінів виходу випуск Apple комп’ютера-гарнітури для додатків доповненої реальності й віртуальної реальності з 15 камерами.

У березні Куо в аналогічній записці для інвесторів написав, що Apple може випустити нову гарнітуру “шоломного типу” з можливостями доповненої та віртуальної реальності наступного року, AR-окуляри — у 2025 році, а після 2030 року — контактні лінзи з AR.

Нагадаємо, американська компанія Apple має намір приблизно на 20% скоротити виробництво нових смартфонів iPhone у першій половині 2021 року. Підрядників попросили тимчасово припинити випускати деталі для iPhone 12 mini.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram