Новини
11 Лютого 2021
625

Apple найближчі п’ять років не зможе випустити безпілотник

Напрацювання компанії значно відстають від конкурентів

Apple збільшила кількість тестувань автономних автомобілів на дорогах Каліфорнії більш ніж удвічі в 2020 році, повідомляє Bloomberg. Але всупереч тому, що компанія значно покращила технологію автономного водіння, вона як і раніше значно відстає від лідерів ринку.

Агенція проаналізувала звіт компанії, поданий в департамент транспортних засобів Каліфорнії. Минулого року прототипи Apple з технологією автономного водіння проїхали 18,8 тис. миль (30,3 тис. км) проти 7,5 тис. миль (12 тис. км) 2019 року.

Технологічний гігант також повідомив, що у 2020 році водіям доводилося брати на себе керування автомобілем 130 разів, якщо порівняти з 64 випадками роком раніше. Таким чином, водієві доводилося втручатися в управління кожні 145 миль (233 км), якщо порівняти з 2019 роком — кожні 118 миль (189 км), що свідчить про поліпшення технології автономного водіння Apple.

Проте компанія, швидше за все, зможе випустити свій автомобіль з технологією автономного водіння мінімум через п’ять років, стверджує агенція.

Apple найняла кількох колишніх керівників Tesla для роботи над проектом, проте тестові показники безпілотників все ще значно поступаються конкурентам. Це свідчить про те, що Apple найближчим часом не зможе запустити виробництво власних безпілотних автомобілів.

Стартап з виробництва автономних транспортних засобів Cruise, що належить General Motors, більш ніж удвічі збільшив відстань, яку можуть проїхати його транспортні засоби з технологією автономного водіння, перш ніж водій візьме керування автомобілем на себе. Компанія повідомила про 27 таких випадків на 770 тис. миль (1,239 тис. км).

Waymo, яка належить Alphabet, заявила, що її автомобілі з автономною системою керування проїхали 628,8 тис. миль (1,012 тис. км) протягом 2020 року. Стартап повідомив, що у нього був 21 випадок, коли потрібно було втручання водія, або приблизно по одному випадку на кожні 30 тис. миль (48 тис. км). Це робить його технологію однією з кращих у галузі.

Apple активізувала роботу над власним автономним електромобілем, щоб конкурувати з Tesla, General Motors та іншим великими гравцями. Інженери Apple працюють над базовою системою автономного водіння, а частина команди розробників зосереджена на створенні самих автомобілів.

За інформацією Reuters, зараз компанія розробляє революційну технологію акумуляторів, яка може знизити вартість електродвигуна і збільшити дальність поїздки без підзарядки.

Раніше корейські ЗМІ повідомляли, що компанія може почати виробництво безпілотних автомобілів під власною маркою у співпраці з Kia Motors (дочірня компанія Hyundai). За інформацією Bloomberg, для створення електромобіля Apple інвестує в південнокорейського автовиробника 4 трлн вон ($3,6 млрд). Агенція писала, що компанії можуть укласти угоду 17 лютого і почати випуск так званої Apple Car у 2024 році.

Проте 8 лютого Kia Motors і Hyundai спростували це повідомлення. Компанії заявили, що обговорюють можливість співпраці для виробництва безпілотних автомобілів з декількома компаніями, але не з Apple.

Як відомо, Apple зніме серіал про крах компанії WeWork. В головних ролях — Джаред Лето та Енн Хетеуей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram