Новини
17 Вересня 2019
678

Apple надасть $250 мільйонів на розробку скла для своїх гаджетів

Компанія має практику надання авансових коштів виробникам свого продукту на вдосконалення та розробку

Apple заявила, що виплатить компанії Corning $250 млн з фонду розміром у $5 млрд, призначеного для передового виробництва в США, повідомляє TechCrunch.

Corning поставляє Apple скло для таких продуктів, як iPhone та Apple Watch. З того часу, як перші iPhone вийшли на ринок у 2007 р., скло на кожному проданому iPhone вироблялося на заводі Corning в Харродсбурзі, штат Кентуккі.

У минулому Apple укладала з компанією довгострокові угоди про постачання зі своїми постачальниками, яким вона надає авансові кошти, щоб зафіксувати поставки запчастин і підвищити ціни. Постачальник, у свою чергу, отримує капітал для проведення досліджень і розробок або модернізації заводів.

За деякими винятками, пристрої Apple збираються в Китаї, де ланцюжок поставок компанії за останні п’ять років став більш концентрованим. Завдяки кластеризації Apple виявилася в центрі торгової війни між США і Китаєм.

Тарифи на багато продуктів Apple, такі як бездротові навушники AirPods, набрали чинності 1 вересня, і більшість аналітиків очікують, що Apple візьме на себе витрати по зборах, якщо буде потрібно їх оплатити. Однак, Apple не розкриває будь-яких фінансових наслідків, які безпосередньо пов’язані з тарифами.

Компанія оголосила про свій фонд для постачальників в США у 2017 р., виділивши $1 млрд і збільшивши показник до $5 млрд роком пізніше.

Інші витрати — підтримка виробника мікросхем Finisar на суму $390 млн. Компанія виробляє чіпи для технології розпізнавання осіб Apple в Техасі. А також — $10 млн для спільного підприємства Alcoa і алюмінієвого бізнесу Rio Tinto з розробки процесу плавки алюмінію без вмісту вуглецю.

Нагадаємо, у “Театрі Стіва Джобса” в Купертіно пройшла презентація нових продуктів Apple. Компанія випустила відразу три версії смартфона – iPhone 11, Pro та Pro Max за ціною від $699 до $1099.

Після презентації ринкова капіталізація американської компанії Apple перевищила $1 трлн. Ціна однієї акції компанії досягла майже $223,6.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram