Новини
26 Квітня 2021
702

Apple має намір інвестувати $430 мільярдів в економіку США протягом 5 років

Компанія створить в країні понад 20 тисяч вакансій

На фото: генеральний директор компанії Apple Тім Кук

Американська Apple Inc. має намір інвестувати понад $430 млрд в економіку США протягом наступних п’яти років, зокрема витратити десятки мільярдів доларів на розробку напівпровідникових компонентів нового покоління і розвиток 5G-технологій, повідомляє Business Insider.

Заплановані інвестиції, як очікується, дозволять компанії створити в Штатах додатково 20 тис. нових робочих місць.

Згідно з пресрелізом Apple, сума інвестицій у $430 млрд буде містити прямі витрати компанії на закупівлю компонентів у американських постачальників, інвестиції в дата-центри, капіталовкладення в США, а також інші ініціативи, зокрема створення контенту для її сервісу Apple TV +.

Компанія планує витратити понад $1 млрд на проєкти в Північній Кароліні, де почне будувати новий кампус, а також інженерний хаб у парку дослідного трикутника. Інвестиції дозволять створити не менше 3 тис. нових робочих місць у таких сферах, як машинне навчання, штучний інтелект, програмна інженерія, а також в інших передових областях.

Крім того, Apple планує спрямувати понад $110 млн на інфраструктурні проєкти в Північній Кароліні, зокрема на розвиток широкосмугового зв’язку, будівництво шкіл, доріг і мостів.

У компанії зазначають, що за останні три роки її інвестиції в США значно перевищили мету в $350 млрд, поставлену у 2018 році на п’ятирічний період.

Акції Apple додають в ціні 0,3%під час попередніх торгів у понеділок, 26 квітня. З початку поточного року їх вартість зросла на 1,2%.

Як писали раніше Investory News, Apple планує розширити свій бізнес у сфері інтернет-реклами, хоча це завдасть шкоди бізнес-моделі Facebook і Google.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram