Новини
14 Січня 2021
842

Apple інвестує $60 мільйонів на підтримку боротьби з расизмом

Компанія також має намір цього року створити академію для розробників у Детройті

Корпорація Apple оголосила про намір інвестувати $60 млн у кілька проектів, що займаються боротьбою з расизмом, підтримкою чорношкірих та “інших не білих підприємців” тощо. Це частина проекту, запущеного Apple ще того року та передбачає виділення $100 млн на боротьбу з расизмом і нерівністю.

$25 млн підуть в організацію Propel Center — дослідний центр при так званих університетах і коледжах, історично призначених для чорношкірих. Це ті вищі навчальні заклади, які спочатку, нерідко ще в XIX ст., створювалися спеціально для навчання чорношкірих американців.

Ще $10 млн будуть надані інвестфонду Harlem Capital і повинні будуть піти на фінансування компаній, засновники яких належать до тих чи інших меншин.

$25 млн отримає інвестфонд Clear Vision Impact Fund, що інвестує в малий і середній бізнес і також особливу увагу приділяє бізнесменам, які належать до меншин.

Крім того, Apple оголосила про намір нинішнього року створити академію для розробників у Детройті. Вона “призначена для того, щоб надати можливості молодим чорношкірим підприємцям, розробникам і програмістам і допомогти їм розвинути навички”, необхідні для розробки додатків у системі iOS.

Нагадаємо, японська корпорація SoftBank на фоні американських протестів, викликаних вбивством темношкірого чоловіка білим поліцейським, вирішила заснувати новий фонд на $100 млн, який буде інвестувати в компанії, що очолюють люди різних рас.

Як писали раніше Investory News, американська Starbucks Corp., що володіє найбільшою у світі мережею кав’ярень, встановлюватиме топменеджерам зарплати у залежності від зростання представленості етнічних меншин у штаті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram