Новини
30 Січня 2020
728

Apple і Broadcom виплатять штраф загальною сумою в $1,1 мільярда

Компанії порушили патентні права на розробку в галузі передачі даних бездротовим шляхом

Суд Лос-Анджелеса зобов’язав Apple і Broadcom виплатити $1,1 млрд Каліфорнійському технологічному університету (Caltech) за порушення чотирьох його патентів на технології, пов’язані з бездротовою передачею даних. Про це повідомляє AFP з посиланням на матеріали судового засідання, рішення по якому було прийнято в середу, 29 січня, і його учасників.

За рішенням суду Apple наказано виплатити Caltech $837 млн, а Broadcom —$270 млн.

За інформацією агенції, це найбільше в історії рішення по патентних суперечеках. Позивач вважає, що в продуктах Apple, зокрема iPhone, iPad і Apple Watches, використовувалися компоненти Broadcom, які порушували патенти Caltech, пов’язані з бездротовою передачею даних (Wi-Fi).

Відповідачі на суді заявляли, що претензії засновані лише на факті реєстрації патентів, а не на реальних порушеннях інтелектуальної власності. В обох компаніях повідомили, що оскаржуватимуть вердикт суду присяжних.

“Позивачі високо оцінили уважне ставлення присяжних протягом усього судового розгляду і залишилися задоволені рішенням суду”, — пише AFP.

Агенція також зазначила, що саме Broadcom був основною метою судового процесу, оскільки Apple є одним із найбільших його клієнтів.

Як писали раніше Investory News, американська компанія Broadcom повідомила про нові угоди на постачання компонентів корпорації Apple, розрахованих до середини 2023 р. Угода розрахована на 3,5 роки, вартість компонентів складе $15 млрд.

Нагадаємо, Apple за всю історію компанії встановила рекорд з квартального виторгу — $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал — $4,9%. Міжнародні продажі склали 61% від виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram