Новини
20 Листопада 2019
921

Apple будує новий кампус вартістю $1 мільярд у Техасі

Відкриття очікується в 2022 році

На фото: кампус Apple Park в Купертіно

Apple заявила, що почала будівництво нового кампусу в Остіні, штат Техас, поруч з існуючим підприємством, де виробляються нові ноутбуки MacBook Pro, повідомляє Reuters.

Головний виконавчий директор Apple Тім Кук збирається провести екскурсію по фабриці в Техасі президенту США Дональда Трампа.

Компанія зазнала критики з боку президента через те, що більша частина її продукції виробляється в Китаї, але у Кука і Трампа склалися хороші відносини. У 2017 р. президент США заявив, що Кук пообіцяв йому три великих фабрики.

Як повідомили в компанії, в новому кампусі площею близько 133 акрів (майже 54 га) і загальною вартістю $1 млрд спочатку розмістяться 5 тис. співробітників з можливістю розширення до 15 тис. Відкриття очікується в 2022 р.

Остін — один із найбільш швидкозростаючих міст США з населенням близько 1 млн осіб. Там розташовані Техаський університет і технологічні компанії, зокрема й Dell.

В даний час в Apple працює близько 7 тис. співробітників в Остіні.

Компанія, як йдеться в заяві, також продовжує розширюватися в Боулдері, Калвер-Сіті, Нью-Йорку, Піттсбурзі, Сан-Дієго і Сіетлі.

На початку цього року запуск нового настільного комп’ютера Mac Pro став точкою політичних розбіжностей, коли Wall Street Journal повідомив, що Apple переносить виробництво в Китай.

Нагадаємо, Apple планує додатково замовити близько 8 млн iPhone 11, що збільшить загальне виробництво на 10%. Попит на цей смартфон у світі вищий, ніж очікувала компанія.

Виручка Apple за підсумками четвертого кварталу фінансового року (закінчився 28 вересня) зросла на 2%, досягнувши найвищого показника в історії цієї американської компанії — $64 млрд. Смартфони iPhone як і раніше приносять найбільшу виручку компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram