Новини
19 Липня 2022
530

Apple: $2 мільйони тому, хто зламає Lockdown Mode

Яблучний гігант заплатить тому, хто зламає нову функцію від шпигунства

Apple пропонує $2 млн людині, яка зможе зламати новий режим Lockdown Mode на iOS 16. На сьогодні це найбільша винагорода в галузі, пише Gizchina.

Apple офіційно запустила нову функцію під назвою Lockdown Mode на цьогорічному WWDC. Новий режим вимикає кілька функцій на iPhone, щоб зробити його менш вразливим до шпигунського ПЗ. Це значно скорочує кількість функцій, до яких зловмисники можуть отримати доступ і які потенційно можуть зламати.

Що змінює Lockdown Mode:

• вимикає багато функцій попереднього перегляду в iMessage;

• обмежує JavaScript у браузері Safari;

• запобігає встановленню нових профілів конфігурації;

• блокує дротове з’єднання — таким чином запобігаючи копіюванню даних пристрою;

• вимикає вхідні запити до служб Apple, зокрема FaceTime.

“Хоча переважна більшість користувачів ніколи не стане жертвою цілеспрямованої кібератаки, ми все одно повинні захистити всіх користувачів продуктів Apple”, — каже директор Apple з техніки безпеки та архітектури Іван Крсті.

Шпигунське програмне забезпечення Pegasus вже виявили у понад 50 країн світу. Кількість людей, за якими стежить ця шкідлива програма, може досягати 50 тис. Коли Pegasus заходить у мобільний телефон, він може знаходити текстові повідомлення, фотографії, електронні листи, записувати дзвінки та дистанційно вмикати мікрофон та камеру телефону без відома користувача.

Нагадаємо, які нові фішки від iPhone, які з’являться в майбутніх моделях, що нового буде у лінійці iPhone 15, яку компанія покаже у 2023 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram