Новини
21 Грудня 2019
680

Андрій Єрмак: Росія виплатить $3 мільярди боргу перед Нафтогазом

Виплата боргу Газпрому здійснюватиметься грошима

На переговорах щодо транзиту газу, які відбувалися у Мінську, російська сторона погодилася виплатити України $3 млрд боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу, про це в коментарі hromadske повідомив помічник президента України Андрій Єрмак, який брав участь у переговорах.

“Ми повертаємось додому з дуже хорошими новинами, і матимемо транзитний контракт на вигідних для України умовах. Завдяки цим домовленостям Україна отримає $3 млрд згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу”, – повідомив він.

І додав, що виплата боргу Газпрому здійснюватиметься грошима, а не газом та активами Газпрому, як обговорювалося раніше.

Нагадаємо, наприкінці листопада “Нафтогаз” виграв апеляцію за першою скаргою російського “Газпрому” на рішення Стокгольмського арбітражу, який задовольнив вимоги української компанії щодо компенсації за недопостачений Газпромом обсяг газу для транзиту. Завдяки цьому рішенню Україна не повинна платити Росії близько $80 млрд.

Крім того, на початку грудня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 2359-1 для анбандлінгу Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”. Так, до 2021 року від компанії повинен бути відділений оператор газотранспортної системи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram