Соцмережі
10 Січня 2022
841

Андрій Ярмак: Зимовий шопінг по-італійськи

Про шопінг в Італії.

Так вже сталося, що за понад 10 років в Італії, я жодного разу не брав участі в масовому психозі під назвою “зимовий розпродаж”.

А тут, оскільки немає зараз китайських та російських туристів, вирішили ми поїхати глянути, чи може там і правда що цікаве є… І реаільність дійсно перевешила всі наші очікування!

• Я мав би розвернутися і їхати додому, коли побачив, що на підїзді до аутлету машини припарковані в два ряди під знаком “зупинку заборонено”.

• На паркінгах навкруги, відбувалася справжня війна за паркомісця. Стратегії були різні — одні водії “виловлювали” людей, що виходять з аутлету і їхали за ними до їхньої машини. Інші просто стояли на місці і чекали, коли хтось поряд виїде, треті нарізали сотні кілометрів парковою, в надії, що їм пощастить. Переважно ці три категорії починали сваритися за кожне місце, що звільнялося. І кожен дуже класно аргументував свою позицію. Італія ж!

Коротче кажучи, потрібно рахувати десь з годину на те, щоб запаркуватися і бути готовим захищати своє право на паркінг в будь-який спосіб.

• Всередині аутлету є кілька реальних проблем:

а) потрапити в будь-який магазин (черга, чекати хвилин 20);

б) потрапивши в середину, простояти 20-30 хвилин в примірочну;

в) потім, 20-30 хвилин чекати на касу.

І тут після двох годин витрачених на один магазин, виходиш з словами “ну ок, я на цій футболці зекономив €2”, але ж потрібно б заскочити в туалет…

… і тут нова проблема — черга в туалети теж хвилин так на 20.

Нагадаю, що це тут немає основного покупця — китайців та росіян.

І це все під час максимального поки що поширення ковіду.

Звичайно, про футболку я пожартував. Нічого я, звичайно, купляти не став. Розумію, що тим, хто хоче купити сумочку, яка в Києві коштує €800, а тут в розпродажу продається за 200, або може вихватити модне пальто за €500 замість 2500, такий зашквар цілком ок. Але я зрозумів, що я точно не є цільовою аудиторією. Але досвід цікавий.

Просто FYI

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram