Соцмережі
20 Січня 2021
707

Андрій Худо: Прогнози 2021

Відновлення економіки після пандемії буде і в світовій економіці, і в Україні. Світова економіка в 2021 році виросте близько 5%, але її обсяг буде все ще менший, ніж в 2019 році. Основні проблеми: будуть слабкі доходи в населення, високе безробіття, пригнічений діловий настрій і нові карантини.
Темпи росту в 2021 в Україні теж будуть близько +5% ВВП, при інфляції близько 7%.
Україна й далі залишатиметься однією з найбідніших країн Європи з ВВП на душу населення 3,75 тис USD. Це в 4 рази менше ніж в сусідній Польщі, в 6 раз менше ніж в Литві і в 22 рази менше ніж в Швейцарії, яка зараз є найбагатшою в Європі.
Прогноз по світовому туризму: кількість подорожей виросте на 8% в порівнянні з 2020, але залишатиметься на 15% нижче рівня 2019 року. В прогнозі від банку Morgan Stanley – третина бізнес відряджень будуть замінені он-лайн нарадами і переговорами. Це ключовий ризик для готелів, але внутрішній туризм в країні буде виступати компенсатором кількості туристів. Багато туристичних компаній в світі буде підтримано урядовим фінансуванням, але напевно не в Україні…
Початок 2021 року додав оптимізму стосовно відновлення туризму, зокрема у Львові. Гостей за перший тижень року було дійсно дуже багато. Працювати в умовах пандемії наша галузь навчилась в 2020 році, тому прогнозую з травня 2021 року ріст в індустрії гостинності і поступове відновлення концертної індустрії. То ж до зустрічі в травні на Craft Beer & Vinyl Music Festival 2021 і в червні на Leopolis Jazz Fest у Львові!

#ПроЕкономіку. #Прогноз на 2021 рік. Відновлення економіки після пандемії буде і в світовій економіці, і в Україні….

Опубликовано Андрій Худо Вторник, 19 января 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram