Новини
2 Січня 2020
779

Андрій Коболєв: Процес анбандлінгу офіційно завершений

Оператор газотранспортної системи повністю відокремився від групи “Нафтогаз” та розпочав автономну роботу

Оператор газотранспортної системи України відокремився від групи “Нафтогаз” і повністю перейшов в управління АТ “Магістральні газопроводи України”, розпочавши автономну роботу – транспортування природного газу для споживачів України та ЄС. Таким чином, процес анбандлінгу офіційно завершено, про це повідомив Андрій Коболєв, голова правління НАК “Нафтогаз України” на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це була наймасштабніша реформа в енергетичному секторі за всю історію незалежності. “Україна виконала норму Третього енергопакета ЄС і довела, що є відповідальним та надійним союзником”, – зазначив Андрій Коболєв.

І додав, що “Нафтогаз” перестав бути акціонером (бенефіціаром) Оператора ГТС. “Проте стає його великим клієнтом і готовий по-партнерськи підтримувати в ініціативах, спрямованих на розвиток цивілізованого та конкурентного газового ринку в Україні”, – наголосив він.

Раніше Investory News писали, що 9 грудня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 2359-1 для анбандлінгу Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.

А наприкінці грудня 2019 року “Нафтогаз України” отримала від російського “Газпрому” $2,918 млрд компенсації на виконання рішення Стокгольмського арбітражу 2018 р. Таким чином, сумарно за результатами транзитного арбітражу “Нафтогаз” отримав від “Газпрому” $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram