Соцмережі
24 Березня 2020
680

Андрій Коболєв: Дії Нафтогазу на підтримку населення

Встановлено ціну на газ найнижчу з 2016 року

У платіжках за березень ми пропонуємо встановити ціну газу на рівні 3,40 грн за кубометр (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Навіть з урахуванням вартості послуг облгазів на доставку цього газу, це найнижча ціна з 2016 року.

Зрозуміло, що основу для такого рівня ціни створили заощадливі запаси газу, які своєчасно були зроблені наприкінці минулого року і загальне зниження ціни на газ на європейському ринку.

Але уважні споживачі помітять, що ціна Нафтогазу знизилась більше, ніж навіть на газовому хабі TTF, який ми маємо використовувати як індикатор ціни для населення.

Пояснюю: уряд встановив результати торгів на TTF як максимально допустимий рівень. Однак в Україні в березні Оператор ГТС провів торги на значні обсяги газу, на яких ціна опустилась нижче, ніж в Європі.

Тому з двох індикаторів Нафтогаз обрав найменший.

Це наш внесок в підтримку українців, які вимушені залишатись вдома через карантин – мінус 14% оптової ціни на газ для населення та інших захищених споживачів.

Остаточний рахунок українським громадянам досі (окрім міста Кропивницького) надсилають приватні газозбутові компанії, які не входять до Групи Нафтогаз і залишаються посередниками в постачанні газу між державною компанією та більшістю українських домогосподарств. Тому якщо ціна газу в платіжці буде відрізнятись, є сенс звернутись до регулятора з проханням перевірити сумлінність свого постачальника газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram