Новини
7 Листопада 2022
436

Аналіз ринку землі в умовах війни

Скільки коштує гектар у різних регіонах України

Середня вартість сільськогосподарської землі в Україні сягнула майже 38 тис. грн/га. У відповідний період торік один гектар землі коштував 36 тис. 562 грн, повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот”.

“У травні знову після великого вторгнення поновив роботу ринок землі. Станом на кінець жовтня 2022 року вартість одного гектара землі сягнула 37 тис. 867 грн за гектар. Цікаво, що, попри війну, ціни дещо зросли — у відповідний період торік один гектар землі вартував 36 тис. 562 грн”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що середня вартість гектара за весь час роботи ринку землі становить близько 37 тис. грн за гектар. Перший місяць після поновлення роботи ціни сягали 43 тис. грн за гектар.

Згідно з даними платформи, до нападу рф у лютому, в середньому продавали 10 тис. га земель на тиждень, наразі продажі впали у 4 рази — до 2,5 тис. га на тиждень. Загалом станом на кінець жовтня продано 289 тис. га — це менше ніж 1% від загальної площі з 42,4 млн га сільськогосподарської землі в країні.

Також повідомляється, що у жовтні найдорожча с/г земля — у Львівській, Івано-Франківській та Київській областях. Найнижчі ціни в прифронтових областях: Харківській та Миколаївській, практично немає продажів у тимчасово окупованих Запорізькій та Херсонській областях.

Нагадаємо, понад 21 тис. земельних угод укладено з початку війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram