Новини
31 Березня 2020
981

Аналітики оцінили вплив коронавірусу на ринки IT-інфраструктури

“Корона” відкриває нові бізнес-можливості для розробників інформаційно-комунікаційних технологій

Аналітична компанія International Data Corporation (IDC) оцінила наслідки впливу пандемії коронавірусу на світовий ринок серверів та систем зберігання даних (СЗД). За словами експертів, вплив буде “істотний” принаймні в першій половині 2020 р.

Згідно з прогнозами IDC, глобальні продажі зовнішніх СЗД у 2020 р. скоротяться на 5,5% і складуть $28,7 млрд, а обсяг сегмента серверів знизиться на 3,4%, до $88,6 млрд.

Очікується, що ситуація буде змінюватися у кварталах. У січні-березні ринок серверів скоротиться на 11%, а у квітні-червні — на 8,9%.

У другому півріччі відновиться зростання. Ринок зовнішніх сховищ у першому кварталі скоротиться на 7,3%, у другому — на 12,4%. До кінця року він теж повернеться до зростання, відновлення продовжиться й в 2021 р.

“Вплив COVID-19, безумовно, знизить загальні витрати на ІТ-інфраструктуру, оскільки компанії тимчасово закриваються, а співробітники звільняються або йдуть у відпустку без збереження змісту. Хоча IDC вважає, що короткостроковий вплив буде значним, якщо криза не вийде з-під контролю, цілком ймовірно, що це не вплине на ринки після 2021 р. і в цей момент ми побачимо стійке відновлення завдяки хмарним платформам”, — зазначає аналітик IDC Куба Столарскі (Kuba Stolarski).

На його думку, коронавірус не тільки підриває світову економіку, а й здатен сприятливо відбитися на розвитку галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІТК) та відкриває нові бізнес-можливості для розробників ІТК.

Зокрема, вірусна епідемія підштовхує уряд оновлювати свою діяльність, рухаючись в сторону розумних та найсучасніших технологій. Це створює можливості для розвитку цифрових платформ і рішень Big Data.

Також спалах коронавірусу підштовхує до створення розумних міст і парків, сприяючи децентралізації управління міськими кластерами й, навпаки, централізації окремих міст.

Інші можливості пов’язані з медичними онлайн-послугами, оскільки вірус стимулює прискорення цифрової трансформації систем охорони здоров’я. Крім того, на думку фахівців, створюються нові можливості для компаній та сервісів, що пропонують співробітникам віддалену роботу. Змінюються підходи й в освіті: при масових захворюваннях люди будуть прагнути до дистанційної освіти та онлайн-курсів.

Можливості для розвитку бізнесу отримують розробники технологій для магазинів, де використовується мінімум персоналу або він зовсім відсутній. А також інтернет-сервіси з доставки їжі та оператори зв’язку при будівництві 5G-мереж і запуску послуг на їх основі.

Нагадаємо, аналітична платформа CB Insight попередньо вивчила, як пандемія коронавірусу вдарила по венчурному фінансуванні. в першому кварталі 2020 р. вкладення інвесторів впадуть до $67 млрд замість запланованих $77 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram