Новини
11 Лютого 2022
697

Аналітики назвали 5 компаній, які першими досягнуть вартості $5 трильйонів

До списку не потрапив Netflix — у стримінгового сервісу занадто велика конкуренція

Згідно з новим прогнозом провідного європейського брокера XTB, першими глобальними компаніями, вартість яких подолає позначку $5 трлн можуть стати Apple, Microsoft, Amazon, Tesla і Nvidia, повідомляє Fast Company з посиланням на дослідження.

Аналітики XTB ґрунтувалися на історичних даних щодо ринкових капіталізацій компаній, починаючи з 2010 року, а потім проаналізували їх середньорічні темпи зростання. Так, згідно з їх прогнозом, Apple може досягти вартості $5 трлн вже до 2028 року, Microsoft і Amazon — до 2035 року, Tesla і Nvidia — до 2066 року.

Крім основних претендентів, до кінця століття таких самих успіхів зможуть досягти TSMC (до 2078 року), Tencent (до 2083 року) та UnitedHealth (до 2090 року). “Berkshire Hathaway, Visa, Samsung, Home Depot та LVMH до 2100 року коштуватимуть трохи менше ніж $4 трлн”, — вважають дослідники.

До списку також не потрапив Netflix. У XTB вважають — у стримінгового сервісу занадто велика конкуренція. Також не зможуть дотягнути до цієї позначки McDonald’s та Starbucks, оскільки, попри велику популярність, вони демонструють середні показники.

У списку немає і Saudi Aramco, Alphabet, PayPal, Alibaba, Meituan та Meta. Meta була на порозі $1 трлн, але після публікації звіту за четвертий квартал 2021-го її акції впали на 23%, і вона втратила $250 млрд вартості. Наразі капіталізація компанії становить лише $620 млрд.

Apple досягла $1 млрд капіталізації 2018 року, а у 2021-му продемонструвала один з найбільших приростів промислового індексу Доу-Джонса, який піднявся за рік на 41%. Також відмінною динамікою може похвалитися Tesla: у період з 2019 до 2021 року її ринкова вартість зросла з $75 млрд до $1,1 трлн.

Раніше Investory News писали, що капіталізація Alphabet зросла майже до $2 трлн. Компанія поділилася планами провести спліт акцій у співвідношенні 20:1.

Нагадаємо, у жовтні минулого року капіталізація Tesla вперше перевищила $1 трлн. При цьому електромобіль Model 3 у вересні став найпопулярнішим в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram