Новини
11 Лютого 2021
840

Амстердамська біржа обійшла Лондонську за обсягом торгів акціями

Аналітики впевнені, причина — вихід Великої Британії з Європейського союзу

Фото: Pixabay

За підсумками січня середній щоденний оборот акцій на Амстердамській фондовій біржі (Euronext Amsterdam) склав €9,2 млрд ($11,16 млрд), тоді як на Лондонській фондовій біржі (LSE) — €8,6 млрд ($10,44 млрд), повідомила FT з посиланням на підрахунки біржі CBOE Europe.

Амстердамська біржа вперше обійшла за цим показником LSE, яка традиційно займала провідне місце в торгах цінними паперами в Європі.

Якщо порівняти з груднем минулого року, оборот цінних паперів на LSE стрімко впав, а в Амстердамі виріс у чотири рази. Аналітики вважають це прямим наслідком виходу Великої Британії з ЄС.

Зокрема, після підписання договору про Brexit Європейський союз ввів обмеження на торги в Лондоні акціями для компаній, зареєстрованих в ЄС, оскільки до теперішнього часу між ЄС і Великою Британією не підписаний договір про окреме визнання регуляторного статусу британських бірж.

Через це на початку року на всіх провідних європейських майданчиках відбулося помітне зростання обороту паперів (Амстердам, Париж, Франкфурт, Мілан), тоді як в Лондоні було зазначено істотне зниження.

Відтік обороту цінних паперів з Лондона на континент може призвести до скорочення податкових надходжень від операцій з паперами. Тільки торік ринок фінансових послуг приніс в британську казну £76 млрд ($105,05 млрд) як податки.

Нагадаємо, фондову біржу Гонконгу вперше очолить іноземний топменеджер. Ним стане Ніколас Агузін — топменеджер з банку JP Morgan Chase.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram