Новини
21 Листопада 2019
990

АМКУ оштрафував виробників морозива, дріжджів та оцту на 2,5 мільйона гривень

Порушено законодавство про захист від недобросовісної конкуренції 

Антимонопольний комітет України оштрафував виробників оцту, дріжджів та морозива на загальну суму 2,55 млн грн за недобросовісну конкуренцію, йдеться в повідомленні відомства.

Відзначається, що регулятором винесено відразу три рішення щодо порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та оштрафовані порушники на загальну суму 2 млн 550 тис. грн.

Серед порушників ТОВ “Ново-Водолазький масло-жировий комбінат” (Житомирська обл.), який оштрафований на 250 тис. грн за неправдиву інформацію на пакуванні. В АМКУ відзначають, що твердження “Оцет” в назві товару, який містив в складі кислоту оцтову синтетичну харчову, вводить в оману покупців.

Штраф у розмірі 2 млн грн отримала компанія ТОВ “Лесаффр Україна” (Дніпропетровська обл.) за схожість в оформленні упакувань дріжджів спиртових з продукцією іншої торгової марки, яка з’явилася на ринку раніше.

Компанії ТОВ “Айс Запоріжжя” і ТОВ “Фабрика морозива Хладопром” (Запорізька обл.) оштрафовані на 300 тис. грн (по 150 тис. грн кожна). Як стверджують в АМКУ, вони вказували на пакуваннях в складі морозива молоко питне коров’яче, яке насправді не використовувалося.

Як писали раніше Investory News, Антимонопольний комітет України оштрафував на 6,5 млрд грн чотирьох найбільших виробників тютюнових виробів. Виробники працювали тільки з одним дистриб’ютором — Тедіс Україна, який в результаті став монополістом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram