Новини
3 Листопада 2020
1 015

АМКУ оштрафував Ощадбанк на понад 1 мільйон гривень за неподання інформації

Своєю чергою банк оскаржить рішення Антимонопольного комітету щодо штрафу

АМКУ оштрафував на 1,057 млн ​​грн АТ “Ощадбанк” за вчинення порушення у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлений ним термін, повідомляється на сайті АМКУ.

Ощадбанк не надав інформацію, яку вимагав Комітет з метою збору доказів або спростування ознак порушення у вигляді здійснення концентрації без дозволу органів Комітету.

За інформацією АМКУ, відмова банку в наданні інформації на вимогу Комітету призвів до неможливості встановлення дійсних обставин і завершення розслідування. Тобто це унеможливило виконання Комітетом покладених на нього обов’язків.

Ощадбанк оскаржить рішення Антимонопольного комітету щодо штрафу, оскільки вважає його незаконним і необґрунтованим, тому після отримання повного тексту цього рішення воно буде оскаржене в судовому порядку в передбачені чинним законодавством терміни.

Банк заснований у 1991 р., а його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Національного банку України, на 1 вересня 2020 р. за розміром загальних активів Ощадбанк займав друге місце (271,68 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

Нагадаємо, Рада з фінансової стабільності погодила план входження державного Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1 січня 2021 р. Участь у Фонді допоможе банку залучити іноземного інвестора та швидше модернізуватися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram