Новини
5 Квітня 2021
776

АМКУ оштрафував Google на 1 мільйон гривень

І попередив — суб’єкти господарювання повинні дотримуватися вимог конкурентного законодавства

Українська філія Google, ТОВ “Гугл” оштрафована Антимонопольним комітетом України (АМКУ) за неподання інформації у розслідуванні, йдеться у повідомленні пресслужби АМКУ.

Комітет веде розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку “Google Мій бізнес”. “Саме в цій справі Google не надавав Комітету запрошену інформацію понад рік, що є обтяжувальними обставинами”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, “зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції”.

Водночас у відомстві повідомили, що у Google необхідні дані зрештою надали, проте справу проти ТОВ за ненадання інформації на вимогу Комітету на той момент вже порушили. Як зазначили у Комітеті, це також було враховано у накладеному штрафі.

Задля уникнення подібних санкцій АМКУ наголосив суб’єктам господарювання на необхідності неухильного дотримання вимог конкурентного законодавства.

Нагадаємо, Google планує утримувати податки США з доходів авторів YouTube. За недотримання нових правил розмір ставки для авторів з України доходитиме до 24%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram