Новини
25 Квітня 2019
1 321

АМКУ оштрафував бізнес Тігіпко та Ярославського

Комітет виписав штраф DCH і одночасно погодив покупку Дніпровського металургійного заводу

Антимонопольний комітет оштрафував на 55 млн грн фінансово-промислову групу ТАС, власником якої є Сергій Тігіпко. Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

НАБУТТЯ КОНТРОЛЮ НАД ДНІПРОМЕТИЗ ГРУПОЮ ТАС – ШТРАФ 55 МЛН ГРНКомітет розглянув питання щодо покупки Групою ТАС…

Опубліковано Yuriy Terentyev Четвер, 25 квітня 2019 р.

У повідомленні йдеться, що група ТАС порушила законодавство при покупці заводу “Дніпрометиз” у компанії “Северсталь”.

“Визнано, що зазначена транзакція була здійснена з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та санкцій законодавства. На відповідача – групу ТАС накладено штраф розміром 55 млн грн”, – написав Терентьєв.

Також, на своїй сторінці Юрій Терентьєв залишив ще одне повідомлення щодо групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського, яку оштрафував АМКУ на 58 млн грн за покупку Дніпровського металургійного заводу.

НАБУТТЯ ГРУПОЮ DCH ЯРОСЛАВСЬКОГО КОНТРОЛЮ НАД ЄВРАЗ ДМЗ – ШТРАФ 58 МЛН ГРНАМКУ прийнято рішення по справі щодо покупки…

Опубліковано Yuriy Terentyev Четвер, 25 квітня 2019 р.

За його словами, в АМКУ заявляють, що угода відбулася без дозволу. Однак, комітет виписав штраф і одночасно погодив покупку.

Нагадаємо, наприкінці березня група DCH в рамках стратегії підвищення ефективності гірничо-металургійного бізнесу створила компанію DCH Steel, яка буде централізовано керувати відповідними активами: Дніпровським металургійним заводом (ДМЗ, Дніпро) і рудником “Суха Балка” (Кривий Ріг).

Також, на початку року Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії “T.A.S. Overseas Investments Limited” Сергія Тігіпка придбати аптечний бізнес мережі “Космо”. Мережа аптек ТАS входить до складу бізнес-групи “ТАС”, підконтрольної Сергію Тігіпку. На сьогодні ТАS налічує 114 аптеки, 71 з яких розташовано в Києві.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram