Новини
31 Січня 2020
1 101

Американський виробник тютюну Altria Group втратив $8,6 мільярда через інвестиції у виробника електронних сигарет Juul

Компанія, що володіє тютюновою компанією Philip Morris USA, знову знижує оцінну вартість своїх активів у виробника електронних сигарет

Фото: vaping360.com

Американська компанія, один із лідерів світового ринку тютюнових виробів Altria Group (володіє тютюновою компанією Philip Morris USA), другий квартал поспіль знижує оцінну вартість своїх активів у виробнику електронних сигарет Juul, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що у грудні 2018 року компанія інвестувала у виробника електронних сигарет $12,8 млрд, отримавши натомість 35% його акцій. “У жовтні минулого року Altria була змушена списати $4,5 млрд через проблеми у Juul. Наразі компанія знизила оцінку своїх активів ще на $4,1 млрд”, – повідомили у компанії.

І додали, що чергове списання пов’язано з “дедалі більшою кількістю судових позовів проти Juul й очікуванням того, що їх кількість зростатиме”. У прес-релізі зазначається, що за останні три місяці їх побільшало на 80%.

У листопаді минулого року Juul оголосила про плани знизити витрати приблизно на $1 млрд і скоротити 650 робочих місць, або 16% всієї робочої сили. Колись одна з найбільш швидкорослих американських компаній тепер змушена йти на скорочення витрат і звільнення робітників на фоні скандалів з електронними сигаретами у США.

Наприкінці літа 2019 року американська влада повідомили про серію захворювань, нібито викликаних курінням електронних сигарет. Крім того, Управління з контролю за продуктами та ліками США звинуватило Juul у тому, що компанія без доказів позиціювала свої пристрої як менш шкідливу альтернативу сигаретам.

Нагадаємо, влітку 2019 року тютюнові виробники Philip Morris International (PMI) і Altria проводили переговори щодо злиття шляхом обміну акціями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram