Новини
18 Листопада 2020
871

Американський DeckRobot з центром розробки в Україні залучив $1,5 мільйона інвестицій

У київському офісі наразі працює понад 75% всього штату компанії

Фото: Ain.ua

Американський стартап DeckRobot анонсував посівний раунд розміром $1,5 млн на свою технологію створення PowerPoint-слайдів за допомогою AI, повідомляє AIN.ua.

Провідним інвестором у рамках раунду став Олександр Невинський та Matrix Capital. Також в угоді брали участь ексдиректор зі стратегії Microsoft Чарльз Сонгхерст і Віктор Сав’юк (засновник Dendy console).

Раніше DeckRobot залучив $1 млн інвестицій, таким чином сумарно на рахунку стартапу з моменту його заснування – $2,5 млн. “На ці гроші DeckRobot планує розширити команду фахівців техпідтримки й продажів в ентерпрайз-сегменті у США, Великобританії та ЄС”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що DeckRobot уже співпрацює з трьома аудиторськими та консалтинговими компаніями з так званої “Великої четвірки”, а також з великою кількістю великих компаній у Європі, Великій Британії, Америці, Африці, Середньому Сході, Росії та Індії.

Головний офіс проєкту знаходиться у Сан-Франциско, але центр розробки – в Україні. “У київському офісі на сьогодні працює понад 75% всього штату DeckRobot”, – наголошує видання.

Як зазначив засновник стартапу Тоні Урбан, до кінця року DeckRobot планує найняти не менше ніж 8 фахівців, як мінімум 6 з яких – у Києві.

DeckRobot – це надбудова для PowerPoint, яка дозволяє створювати та форматувати презентацію в один клік, економлячи користувачам по 15-60 хвилин на кожному слайді.

DeckRobot можна налаштувати під фірмовий корпоративний стиль, щоб всі презентації були уніфіковані в рамках єдиного брендбуку. Інструмент пропонує декілька варіантів дизайну для кожної презентації.

Засновник і головний виконавчий директор DeckRobot Тоні Урбан запустив стартап після того, як на посаді консультанта McKinsey підготував не одну тисячу слайдів для презентацій. У 2017 році він зрозумів, як можна автоматизувати цей процес за допомогою AI.

На сьогодні, за його словами, нейронна мережа DeckRobot проаналізувала 100 млн слайдів і автоматично відформатувати 10 млн презентацій.

Нагадаємо, минулого року стартап RapidAPI з київським офісом залучив $25 млн – кошти підуть на створення нового продукту для груп під назвою RapidAPI for Teams.

А нещодавно українська IT-компанія Archer Software (офіси в Дніпрі, Києві та Нью-Йорку) оголосила про угоду з американською компанією Cprime. Сума наразі не розголошується, але, за оцінками експертів, 100% компанії могли оцінити у $5-8 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram