Новини
13 Січня 2020
709

Американські виробники обладнання для аерокосмічної галузі домовилися про злиття

Об’єднана компанія матиме річний виторг понад $5 мільярдів

Американські виробники обладнання для аерокосмічної галузі Woodward Inc. і Hexcel Corp. домовилися про злиття шляхом обміну акціями, про це йдеться у спільному прес-релізі компаній.

Зазначається, що завдяки злиттю буде створено компанію Woodward Hexcel з річним виторгом у понад $5 млрд, яка стане однією з найбільших у світі постачальників для аерокосмічної й оборонної промисловості.

“Дана угода є відповіддю на посилення тиску, з яким стикається галузь у зв’язку зі змінами клімату. Вона дозволить компаніям збільшити витрати на дослідження та розробки більш ефективних двигунів і легких запчастин для повітряних суден”, – зазначили керівники обох компаній.

Наразі Woodward і Hexcel виробляють комплектуючі для літаків, що випускаються Airbus SE і Boeing Co, враховуючи літаки 737 MAX, виробництво яких було припинено Boeing на початку січня.

За інформацією The Wall Street Journal, сукупна ринкова капіталізація компаній становить $13,7 млрд.  “Минулого року сукупний обсяг їх продажів досяг $5,3 млрд, на підприємствах працює 16 тис. співробітників”, – пише видання.

Як зазначив Том Жандрон, генеральний директор Woodward, на аерокосмічну галузь чиниться величезний тиск з метою скорочення викидів парникових газів. У свою чергу Нік Станедж, гендиректора Hexcel додав, що витрати на дослідження складуть майже 5% від річних продажів нової компанії.

“Угода буде структурована як злиття рівних сторін, акціонерам Woodward будуть належати 55% об’єднаної компанії”, – повідомляється в прес-релізі. Станедж очолить нову компанію, а Жандрон стане виконавчим головою.

Крім того, згідно з умовами угоди, акціонери Hexcel отримають по 0,625 акції Woodward на кожний наявний у них папір.

Раніше Investory News писали, що Національне управління США по аеронавтиці та дослідженню космічного простору (NASA) підписало угоду з корпорацією Lockheed Martin, яка виграла контракт на будівництво космічних кораблів Orion, призначених для запусків на Місяць в рамках програми Artemis.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram