Новини
1 Листопада 2022
478

Американські вчені встановили, що власники бізнесу стрункіші, активніші й здоровіші за найманих працівників

Ті, що працюють на себе мають на 34% менший ризик ожиріння, на 43% — гіпертонії, на 30% — діабету

Вчені Каліфорнійського університету з’ясували, що у самозайнятих жінок нижчі ризики, пов’язані зі здоров’ям, ніж у тих, хто працює в найманні. Наприклад, ймовірність розвитку гіпертонії у них нижча на 43%.

Починати бізнес непросто, тому спочатку люди нерідко очікують погіршення фізичного і психічного здоров’я. Проте дослідження вчених із Каліфорнійського університету говорить про інше. Воно опубліковане у журналі BMC Women’s Health.

Вчені спостерігали за 4,6 тис. жінок упродовж двох років. Частина з них працювала за найманням, а інші — на себе. Дослідники виявили, що жінки з другої групи демонстрували вищі показники здоров’я.

Зокрема, ті, що працювали на себе мали на 34% менший ризик ожиріння, на 43% — гіпертонії, на 30% — діабету проти жінок, що працюють за найманням.

У жінок, які працювали на себе, був нижче індекс маси тіла (ІМТ), і вони були більш активними. 80% повідомили, що займаються спортом не менше двох разів на тиждень, якщо порівняти з 72% жінок з іншої групи.

Вчені пояснюють: всупереч великому розміру вибірки, дослідження не доводить причинно-наслідкового зв’язку між володінням бізнесом та покращенням здоров’я.

У журналі Гарвардської медичної школи зазначається, що однією з причин позитивного впливу самозайнятості на серцево-судинну систему може бути гнучкість графіка. Гібридні та віддалені формати роботи, що стали популярними в пандемію, теж можуть бути корисними для здоров’я.

Раніше Investory News писали, згідно з дослідженням Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, подяка членам команди захищає серцево-судинну систему від стресу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram