Новини
5 Березня 2020
725

Американські “шортісти” за тиждень заробили понад $50 мільярдів

Паніка інвесторів триватиме недовго, але ринки залишаться під тиском як мінімум ще два тижні

Фото: Rafael Matsunaga/ Flickr

Минулого тижня “шортісти”, які ставили на зниження ринків, заробили $51 млрд (за даними з 24 лютого по 3 березня), повідомляє Bloomberg.

При цьому найпопулярнішим папером шорт-селлером стали акції Tesla: на їх зниження на 17% за ці дні вдалося “відбити” близько $1,1 млрд.

За минулий тиждень американський ринок пережив гірший тиждень за останній час на фоні стрімкого поширення коронавірусу.

На цьому тижні на ньому тривають різкі стрибки, однак тепер у бірж є надія: на початку тижня в США був прийнятий закон про виділення на боротьбу з епідемією $8,3 млрд.

За переконанням аналітиків, паніка інвесторів триватиме недовго, але ринки залишаться під тиском як мінімум до засідання американської ФРС, яке відбудеться 18 березня.

Світові ринки акцій тим часом повернулися до рівнів початку жовтня 2019 р., повністю знівелювавши позитив від укладення часткової торгової угоди між США і Китаєм і початку циклічного відновлення світової економіки після уповільнення 2018-2019 рр.

Нагадаємо, американські фондові індекси завершили торги в четвер, 27 лютого, помітним падінням і увійшли в фазу корекції, під якою мається на увазі зниження показника на 10%-20% від максимального рівня. Побоювання інвесторів викликає швидке поширення коронавірусу за межами Китаю.

Як відомо, європейські ринки 24 лютого зіткнулися з найгіршим днем ​​за останні три роки. Акції та індекси стрімко падають на побоюваннях про вплив коронавірусу на туристичний ринок і ринок товарів класу люкс.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram