Новини
15 Жовтня 2020
931

Американські банки відзвітували за третій квартал

JP Morgan, Citigroup і Goldman Sachs перевершили очікування аналітиків, а от Bank of America – ні

За III квартал 2020 року чистий прибуток Goldman Sachs збільшився майже вдвічі, до $3,6 млрд, а також майже вдвічі перевищив очікування аналітиків – вони прогнозували прибуток у $1,9 млрд, повідомляє Комерсант.

Зазначається, що виторг банку збільшився за квартал на 30%, до $10,8 млрд. Крім того, було виділено $278 млн на покриття можливих поганих боргів.

Квартальні результати Bank of America виявилися гіршими, хоча також дещо перевищили очікування аналітиків. “Так, прибуток банку знизився на 16%, у порівнянні з третім кварталом минулого року, склавши $4,9 млрд, або 51 цент на акцію – проти прогнозів аналітиків, опитаних FactSet, у 49 центів”, – йдеться у повідомленні.

Виторг Bank of America також знизився – на 11%, до $20,3 млрд. “Банк відклав $1,4 млрд на покриття поганих боргів – набагато менше, ніж у другому ($5,1 млрд) і першому ($4,8 млрд) кварталах”, – зазначається у звіті.

Чистий прибуток Wells Fargo знизився на 56%, у порівнянні з результатами третього кварталу минулого року – до $2 млрд, або 42 на акцію. “Це гірше прогнозів аналітиків, опитаних Refintiv: вони очікували 45 центів на акцію”, – йдеться у повідомленні.

Виторг банку знизився на 14%, до $18,9 млрд, що трохи краще за очікування. На покриття поганих боргів відкладено $751 млн, що значно менше, ніж кварталом раніше – $2,4 млрд.

Тим часом результати діяльності JP Morgan і Citigroup за вказаний період виявилися набагато кращими за прогнози аналітиків. Так, JP Morgan повідомив, що його чистий прибуток збільшився на 4%, у порівнянні з третім кварталом минулого року, склавши $9,4 млрд, або $2,92 у перерахуванні на акцію, тоді як аналітики FactSet очікували прибутку $2,23 у перерахунку на акцію.

У порівнянні з другим кварталом цього року прибуток JP Morgan збільшився вдвічі. Крім того, у третьому кварталі банк різко скоротив обсяги резервів на покриття поганих боргів – до $611 млн, тоді як у другому кварталі він виділив на це $10,47 млрд.

Чистий прибуток Citigroup за третій квартал склав $3,2 млрд, або $1,4 у перерахунку на акцію, тоді як опитані Refinitiv аналітики очікували показника $0,93 на акцію. Виторг Citi досяг $17,3 млрд, що також перевищило прогноз у $17,2 млрд.

Крім того, банк повідомив, що витрати з обслуговування кредитів різко скоротилися у порівнянні з другим кварталом – до $2,26 млрд після $7,9 млрд.

Як зазначає видання, попри позитивні результати, у третьому кварталі котирування банків після публікації звітностей скоротилися – JP Morgan на 1,8%, Citi – на 4% – багато в чому через очікування інвесторів негативного впливу на банки нового спалаху коронавірусу, який може звести нанівець позитивні результати третього кварталу.

Раніше Investory News писали, що JPMorgan заплатить владі США понад $920 мільйонів за незаконні маніпуляції на ринку – це найбільший штраф в історії CTFC.

Нагадаємо, у липні Berkshire Hathaway, що належить інвестору Воррену Баффету збільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх на $800 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram