Новини
8 Квітня 2020
949

Американська SoFi придбала постачальника рішень для Revolut і TransferWise за $1,2 мільярда

Galileo Financial Technologies й раніше працювала з SoFi, тепер вони разом планують підкорити міжнародну арену

Одна із найбільших фінтех-компаній США SoFi (базується в Сан-Франциско) придбала Galileo Financial Technologies (Солт-Лейк-Сіті) – постачальника платформи цифрових платежів за $1,2 млрд акціями та готівкою, повідомляє Reuters.

Завдяки платформі Galileo компанії можуть пропонувати широкий спектр фінансових послуг для своїх споживачів і підприємців, включаючи розрахункові та ощадні рахунки, прямі депозити, перекази тощо.

Зазначається, що компанія SoFi вже використовує технологію Galileo, зокрема, для своєї послуги з управління грошовими рахунками SoFi Money. До речі, наразі Galileo співпрацює з багатьма конкурентами SoFi, враховуючи Robinhood, Chime, Monzo, Revolut і TransferWise.

“Компанії працюватимуть разом, аби пропонувати продукти SoFi партнерам Galileo й розробляти нові послуги в області фінансових технологій”, – зазначили у компанії. І додали, що Galileo продовжить свою діяльність як  незалежна дочірня компанія SoFi Inc, на чолі якої стоїть нинішній генеральний директор Клей Вілкс.

Як зазначає Reuters, завдяки угоді SoFi матиме змогу диверсифікувати потік доходів у той час, коли кредитори можуть зіткнутися зі зростанням дефолтів, що пов’язані з коронавірусом.

“Настав час зробити це. Ми знаходимося на порозі переходу від фізичної роботи з фінансами до цифрового формату”, –зазначив генеральний директор SoFi Ентоні Ното. І додав, що потреба в технічних рішеннях для роботи на фінансовому ринку в цифровому форматі зростатиме. Наразі угода підлягає схваленню з боку відповідних регулюючих органів.

Нагадаємо, влітку минулого року контрольний пакет акцій фінансової технологічної компанії Credible Labs Inc було продано американській телерадіокомпанії Fox Corp за $265 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram