Новини
19 Грудня 2019
777

Американська Sapphire Ventures залучила понад $1,4 мільярда

Загальні активи венчурної компанії зросли до понад $4 мільярдів

Венчурна компанія Sapphire Ventures, що базується в Каліфорнії, отримала понад $1,4 млрд у вигляді нових капітальних зобов’язань, повідомляється на сайті компанії.

Завдяки цьому сукупні активи Sapphire під управлінням (AUM) збільшилися до понад $4 млрд.

На чолі з Ніно Мараковічем, генеральним директором, Sapphire надає капітал і підтримує інвестиції своїх компаній за допомогою набору послуг зі зростання портфеля.

У компанії зазначили, що більшу частину коштів буде використано для інвестування в технологічні стартапи на пізній стадії розвитку.

“Додатковий капітал дозволяє компанії здійснювати початкові інвестиції в розмірі до $100 млн на компанію коштом нових вливань. А це надає нам гнучкість у підтримці ще більшої кількості підприємців і сприяє здійсненню будь-якого фінансування, якого ми потребуємо або хочемо”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив TechCrunch президент і співзасновник Sapphire Ventures Джей Дас, компанія давно потребувала цей фонд. “Так наші клієнти мають змогу набагато довше залишатися приватними. Вони хочуть отримати дохід у $200 млн, перш ніж стануть публічними. А ми хочемо мати капітал для підтримки таких компаній, оскільки вони продовжують активно рости та розвиватися”, – наголосив він.

Завдяки отриманому капіталу, Sapphire матиме змогу ще більш ефективно диференціюватися на все більш конкурентному ринку для високоякісних інвестицій, таких як ті, що були нещодавно здійснені у Brightfield, Clari, Highspot, monday.com і Moveworks.

“Крім того, ми зможемо створити оптимальну структуру фонду з основним інвестиційним механізмом, який матиме змогу вливати всього лише $5-$10 млн у першу перевірку для компаній, що знаходяться на стадії розширення, в поєднанні з можливостями інвестування на рівні до $100 млн у компанії, що вже знаходяться на пізніх стадіях розвитку”, – йдеться у повідомленні.

Відтоді, як Sapphire Ventures стала незалежною компанією у 2011 році, у неї було понад 55 виходів, в тому числі 21 IPO, завдяки чому вартість усіх її підприємств становить понад $100 млрд.

Раніше Investory News писали, що венчурна компанія Sapphire Ventures стала лідером фінансування на суму в $150 млн (раунд D) ізраїльського стартапу monday.com, що займається розробкою платформи для спільної роботи над проєктами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram