Новини
24 Травня 2019
753

Американська компанія Tyson Foods будує завод в Казахстані

Початкові інвестиції в нього можуть скласти $200 млн

Фото: Pixabay

Найбільший виробник м’яса у США Tyson Foods планує будівництво заводу з переробки яловичини в Казахстані, пише Financial Times.

За інформацією видання, початкові інвестиції в нього можуть скласти $200 млн.

Надалі потенційні капіталовкладення можуть досягти декількох мільярдів доларів, тому що Tyson Foods має намір довести виробництво м’яса до 5 млн т на рік. У США в 2019 році, за прогнозами міністерства сільського господарства країни, буде вироблено 12,4 млн т яловичини, а в Казахстані – 480 тис. т.

“Не дивно, що ми розглядаємо різні можливості на міжнародному ринку. Ми відвідували Казахстан і зацікавлені в підтримці зусиль країни щодо збільшення виробництва продуктів харчування. Але поки плани по проекту там не формалізовані”, – розповіла виданню представник Tyson Foods Ліз Кростон.

За ствердженням FT, Tyson Foods веде переговори про значні інвестиції в Казахстані, що дозволить найбільшій м’ясопереробній компанії США обійти імпортні мита, введені Китаєм у відповідь на торговельні заходи Вашингтона.

Як відомо, на початку травня президент США Дональд Трамп заявив, що збільшить мита на ряд китайських товарів з 10% до 25% і не виключив введення мит на інші товари.

Також, виробник штучного м’яса Beyond Meat в ході IPO планує залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. У стартап вклалися актор Леонардо ДіКапріо, співзасновник Microsoft Білл Гейтс та компанія Tyson Foods.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram